tapijtnodig

Handige Tips

 

Lees s.v.p. eerste de hele instructie door voordat u begint met het leggen van het laminaat. Houd u precies aan de instructies om het volledige recht op garantie te behouden. Controleer de laminaatplanken bij goed licht op eventuele gebreken. Bij verwerkte laminaatplanken kunt u beschadigingen op het moment van aankoop niet meer reclameren.
 

Voor de plaatsing van laminaat:

 • Bewaar de verpakkingen 48 uur lang in dezelfde klimaatomstandigheden als bij de plaatsing.
 • Een belangrijke voorwaarde voor de montage en lang waardebehoud van de laminaatvloer is een kamerklimaat van ongeveer 20 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 50 tot 70 procent.
 • Bij de plaatsing op een minerale ondergrond zoals beton, cementondervloer, anhydrietondervloer of steentegels moet u eerst de vochtigheid meten. De volgende waarden voor restvocht mag de ondervloer in geen geval overschrijden:
  Cementondervloer: met vloerverwarming 1,8 procent CM; zonder vloerverwarming 2 procent CM. 
  Anhydrietondervloer: met vloerverwarming 0,3 procent; zonder vloerverwarming 0,5 procent CM.
 • Voor de plaatsing op minerale ondergronden moet absoluut een geschikt vochtscherm (PE-folie) ter bescherming tegen vocht als een kuip voorzien worden. De stroken 20 cm laten overlappen en met kleefband vastmaken.
 • Een tapijtvloer is geen geschikte onderlaag, alle tapijtresten moet u voor de plaatsing restloos verwijderen. Een laminaatvloer wordt zwevend geplaatst; u mag hem niet aan de ondergrond vastmaken.
 • Bij vloeren zonder S.A.S. contactgeluidisolatie gebruikt u een 2 millimeter dikke PE-schuimfolie of een andere geschikte onderlaag van maximaal 3 millimeter dikte.
 • Leg de stroken in dezelfde richting als de panelen.
 • Geopende verpakkingen dienen onmiddellijk verwerkt te worden.

 

Leginstructie klik laminaatvloer 

Met deze uitgebreide leginstructie geven wij u voldoende informatie om een klik laminaatvloer te leggen zoals u het hoort uit te voeren.

 • Wij raden u aan om met de messingzijde van de plank naar de muur toe te beginnen en om van links naar rechts te werken. Zaag van de eerste rij hier de messingzijde af en houdt een afstand van de muur van 8-10 mm. (het gebruik van afstand houders is raadzaam). Meet de ruimte nauwkeurig om de centrale as te bepalen vanaf waar de eerste te leggen rij wordt afgetekend. Controleer of de eerste rij panelen smaller gemaakt moeten worden.

 

 • Leg de eerste rij in een rechte lijn en klik de uiteinden in elkaar. Steek de korte zijde van het profiel onder een hoek van ca. 30° in het uiteinde van het vorige paneel en leg het paneel naar beneden.
  Leg de eerste rij op dezelfde manier verder tot u bij het laatste paneel komt. Draai het paneel 180 graden met de decorzijde naar boven gericht, leg het paneel naast de eerste rij en teken de juiste afstand af. zaag het afgetekende stuk af en plaats het laatste paneel op dezelfde manier als de vorige panelen.
 
 
 
 
 • Voor een aantrekkelijk en natuurlijk resultaat raden wij u aan om het stuk dat over is van de eerste rij te gebruiken voor een volgende rij, op voorwaarde dat het overgebleven stuk minstens 40 cm is. Gebruik voor de tweede rij echter een paneel van ca.60 cm. Plaats rij 2 en de daaropvolgende rijen op dezelfde wijze en schuif de lange zijde in zijn geheel in de groefzijde van de vorige rij onder een hoek van ca. 30°.De eerste 3 rijen waarmee als basislijn begonnen wordt dient uiterst secuur te zijn, hier mogen geen naden in zitten

 

 
 
 • Om de laatste rij van de ruimte te leggen plaatst u een tweede plank (zorg ervoor dat het dicht tegen de muur aanligt) op de top van de overlappende planken. Markeer met een streep de overlappende plank. Zaag deze lang de streep af. (Zorg ervoor dat je goed kant zaagt) 
 
 • Indien u bovenstaande richtlijnen opvolgt zult u een perfect resultaat bereiken
 
 
Wilt u toch liever tapijt?!
Wilt u toch liever tapijt in de slaapkamer?!
Bezorgen Laminaat?
Wij bezorgen uw bestelling gratis vanaf 300,- !
Offerte aanvraag
Komt u er niet uit met de maten van de kamers of met de tekening? Geen probleem, Wij helpen!
Contact
Neem gerust contact op met onze klantenservice!